Kaikenkirjava elämä,  Matkustus,  Parisuhde,  Ulkomailla asuminen

Olet kolmekymppinen – Danin yllätyssynttärit

Onnistuin huijaamaan Dania pahimman kerran, meinaan viikonloppuna yllätettiin Dani yllätys kolmekymppisillä! Suunniteltiin ja toteutettiin juhlia viimeiset pari viikkoa ja oli huippua, että onnistuttiin pitämään juhlat yllätyksenä, vaikka matkalle mahtuikin paljon vastoinkäymisiä ja haasteita.

Yhteistyössä Elo Suomi kanssa

Suunnitelmista toteutukseen

Oltiin Danin kanssa puhuttu jo puoli vuotta siitä, kuinka ois siistiä mennä laskemaan Sierra Nevadaan. Matkaa sinne Aurinkorannikolta on noin parin tunnin matka. Olin myös viime vuonna miettinyt, että olisi ihana järjestää Danille jotkut oikein isot yllätyssynttärit. Kuitenkin ystävämme Koronan vuoksi en uskaltanut suunnitella mitään pitkälle etukäteen, koska tiesin Koronan vaikuttavan vielä vuonna 2021:kin vallitsevasti maailmassa. Lisäksi lähdin yllättäen parin kuukauden työkomennukselle Suomeen juuri silloin, kun Danin 30-vuotis syntymäpäivä oli. Halusin kuitenkin kehittää jotain yllätystä maailman tilanteen huomioiden parin kuukauden päästä palattuani Espanjaan.

Siihen asti pyörittelin paljon ideoita ja ajatuksia synttäreistä, mutta en uskaltanut vielä buukata mitään kuin vasta pari viikkoa ennen, kun tiesi jo paremmin Espanjan tilanteesta. Mitään megasynttäreitä ei tullut siltikään, mutta muutaman läheisen ystävän kanssa saatiin kuitenkin yllätettyä Dani Sierra Nevadassa. Harmillista, että niin moni ei päässyt maailman tilanteen vuoksi mukaan, Suomestakin meinaan selvittelin Danin parhaiden ystäviä mahdollisuutta tulla, mutta lopulta iso jengi oli vain hengessä mukana. Kiitos kuitenkin kaikille teillekin, jotka olitte mahdollistamassa Danille ikimuistoisia syntymäpäiviä etäämmältä käsin.

Miten onnistuttiin?

Kun oltiin buukattu Airbnb:stä hieno Villa Sierra Nevadan lähikylästä, alkoi muut suunnitellut. Tilasin Amazonista ison kasan erilaisia koristeita 30 v. teemalla ja punoin juonen Danin päänmenoksi. Kysyin, että voitaisiinko tuona viikonloppuna vihdoin mennä laskelmaan Sierra Nevadaan ja kerroin buukanneeni jo villan. Siitä seuraavana viikonloppuna ystäviemme luona iltaa viettäessä, Dani kysyi heitä mukaan (ja hehän olivat siis jo kutsuttu, mutta Danilta salaa), johon äkkiä totesin Danille, että hei eikös se ollut parisuhdeviikonloppu ja näin asia sai päätöksensä. Sitten Danilla tuli yllättäen vielä käynti Suomeen työasioiden tiimoilta ja meinasi käydä huonosti paluuajan suhteen ja viikonloppu jäädä välistä. Dani sai kuitenkin onneksi sumplittua aikataulut Suomessa uusiksi niin, että pääsi lähtemään juuri ajallaan takaisin Espanjaan. Samaan aikaan Danin ollessa Suomessa tipahteli Amazon paketteja päivittäin ovista ja ikkunoista. Tehtiin myös Sonjan kanssa paljon hankintoja ympäri Aurinkorannikkoa useampana päivänä. Kaikki koristeet, ruoat, juomat ja muut synttäritarvikkeet vein etukäteen muiden kyydissä kuljetettavaksi, jotta Dani ei ihmettelisi isoa tavaramäärää meidän autossa.

Epic fail

Olin tehnyt kaikki juhliin liittyvät valmistelut sähköpostillani, johon Danilla ei ole pääsyä. Jopa vaihtanut Amazon-tilini tämän toisen sähköpostin, jotta tilausvahvistukset eivät mene Danin silmille. Kuitenkin, olin unohtanut vaihtaa sähköpostin Airbnb-tunnuksilleni, jolloin päivää ennen matkaa sähköpostiin tipahdettua muistutusilmoituksen varauksesta, Dani oli nähnyt kuinka iso villa oli kyseessä vain meille kahdelle. Siksi Dani kysyi, että voisinko kysyä ystäväpariskuntaamme mukaan, ettei isot tilukset mene hukkaan vain kahden. Ei kuitenkaan haluttu paljastaa ainokaisia juhlavieraita, joten jouduin huijaamaan Dania, että heillä oli muuta menoa ja, että viedään koirat heille aamulla ennen lähtöä hoitoon. Todellisuudessa he olivat vieneet koirat oikeaan hoitopaikkaansa ennen lähtöään.

Valmistelimme myös tarjoiltavia edellispäivinä ja mm. kakun leivonta meinasi bustata meidät Danille. Hain Danin meinaan kentältä ja hän huomasi autossa meidän keittiöstä tuodun suolarasian ja kysyi, miksi autossa on suolaa. Kerroin lainanneeni Sonjalle sokeria, mutta vahingossa vieneen suolapurkin. Tähän Dani totesi, että jaa te ootte leipoinut jotain. Menin täysin lukkoon miettiessäni mitä vastata ja kun en keksinyt mitään järkevää selitystä, ignoorasin kysymyksen aivan kuin en olisi kuullut sitä ja aloin kantaa muita tavaroita autosta sisään.

Lähtöpäivä koitti

Dani innoissaan selitti mulle ennen lähtöä, kuinka mennään sitten laskettelujen lisäksi kaikkiin erilaisiin hoitoihin (mietin vain, että näinköhän :D). Tokaisin vaan, että katsotaan nyt ensin miten kaikki muut paikat on paikanpäällä auki. Villan omistajan kanssa olin sopinut, että ystäväni lunastavat paikan sillä välin kun me olemme laskettelemassa. Danille taas kerroin, että omistaja on piilottanut avaimen ja voimme mennä villalle omien aikataulujen mukaan laskettelujen jälkeen. Todellisuudessa sillä välin muut laittoivat paikkoja kuntoon villalla.

Olimme koko päivän muiden kanssa yhteyksissä aikatauluista, jotta tiesin milloin villalle voi mennä oikeaan aikaan. Käytiin iltapäivä laskettelemassa ja tuli aika, kun rinteet menivät kiinni. Valmistelut villalla oli kuitenkin vielä ihan kesken ja oli pakko pelata aikaa. Jäätiin ensin alakahvilaan takeaway kaakaoille (sillä sisätilat kaikkialta oli jo suljettu). Lähdettiin autolle ja puhuttiin, että etsitään matkalta vielä joku ruokapaikka. Ajoimme kylään, jossa villa on, mutta siellä kaikki paikat olivat jo kiinni. Taino, turisteille. Löysimme meinaan ravintolan, jossa oli ovet auki ja pihalla noin 20 ihmistä pöydät täynnä juomaa, mutta sisään mennessä omistaja sanoo heidän olevan jo kiinni. Heillä taisi vaan olla oman kylän ystävien juhlat, joihin emme olleet tervetulleita 😀 Tässä Dani jo ehdotti, että mennäänkö villalle, mutta sain hänelle ujutettua ajatuksen ruokapaikan etsimisestä Granadan keskustasta, jossa takuulla paikat olivat vielä auki kun enemmän asiakkaita.

Ajoimme Granadaan ja löysimme kadun täynnä terasseja. Ravintolasta ei kuitenkaan saanut vielä tähän aikaan ruokaa, vaan jäimme odottamaan kokin tuloa. Puoli tuntia pihalla jäädyttyämme sain viestin, että nyt olisi valmista ja villalle voisi tulla. Keksin siinä sitten Danille, että on niin kylmä että josko vaan tilataan villalle ruokaa kotiinkuljetuksella. Katsottiin, että ainekin BurgerKingistä pystyi tilaamaan sinne ja päätimme lähteä villaa kohti ja tilata ruoan vasta sieltä. Villan pihassa ilmoitin muille, jotta he osasivat olla valmiina ja hiljaa meidän tullessa pusikkoon piilotetuilla avaimilla sisään. Ja lopulta Danin avattua keittiön oven, kuului ”yllätys” ja alkoi olen kolmekymppinen raikaamaan. Danin piti hetki keräillä itseään ennen kuin juhlat saattoivat kunnolla alkaa!

Kuin yö ja päivä

Seuraavana aamuna heräsimme kaikki klo 7 ja suuntasimme heti Sierra Nevadan laskettelukeskusta kohti rinteiden avauduttua. Sierra Nevadassa oli yön aikana satanut lunta ja keli oli pakkasen puolella, mutta auringon saimme aamupäiväksi meitä lämmittämään. Mukaan reppuihin otimme Elon kookosvettä nesteyttämään ja kuumaa kaakaota termareihin mintulla lämmittämään. Päivällä keli alkoi vaihtua haastavaksi lunta tultua niin vauhdilla, ettei eteensä nähnyt ollenkaan laskiessa ylhäällä ja näin myös aurinko peittyi pilvien taa. Päätimme siirtyä after skin puolelle alaravintolaan syömään. On muuten jännä, miten 2 tunnin ajomatkalla ympäristö ja sä voi vaihtua niin ääripääksi. Talviaikaan Sierra Nevadassa voi olla jopa -20 astetta ja samaan aikaan Aurinkorannikolla voi olla +20 astetta.

Juhlia jatkettiin vielä illalla takaisin villalle palattua ja olimme kehitelleet ohjelmaa skabailuiden merkeissä – Dani vs. Muut. Tapahtumarikas yö se tämäkin oli ja kokonaisuudessaan koko synttäriviikonlopusta jäi paljon puheenaiheita myöhemmällekin 😀 Kiitos vielä kaikille mukana olijoille sekä Elo Suomelle!

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: